logo cartoon blanche

Cartoon illustrator gezocht
bij uw project?

Wij maken cartoons voor zelfhulp boeken, autobiografieën, educatieve boeken, humoristische literatuur… Iedere auteur die een cartoontekenaar kan gebruiken om de inhoud te verrijken, is hier aan het juiste adres!


boek met cartoons eromheen

Cartoon illustrator gezocht bij uw boek?

Wij transformeren uw boodschap en ideeën in humoristische cartoon illustraties. Dit zijn getekende humoristische plaatjes met of zonder tekst. Die hun bijdrage aan het verhaal leveren door het visueel te vertellen. Het geschreven verhaal verrijken door het te verduidelijken en amusant te maken.


Hoe we te werk gaan.

Een boek is persoonlijk. U heeft er vele uren van uw tijd in gestoken en bent er klaar voor om het met de wereld te delen. Nu er een cartoon illustrator gezocht wordt door u, is waar wij in beeld komen. Wij maken uw persoonlijke cartoon illustraties naar wens.

Uw werk bevat een bepaald onderwerp en stijl van schrijven. We lezen uw final draft of boek door, om een goede indruk te krijgen van de inhoud. We leren van u ook graag een minder tastbaar gegeven; de hart en ziel van het boek. Daarom komen we graag met u persoonlijk in contact om uw verhaal te horen. Wat bijvoorbeeld uw idee was om het in de eerste plaats te schrijven en wat uw gevoel erbij is onder het schrijven en erna. Wat wilt u graag dat de tekeningen aan uw verhaal toevoegen? Vanuit deze input ontwikkelen we de cartoonillustraties naar uw wens.
Er is veel variatie mogelijk. Dit geldt zowel voor de tekenstijl, als de inhoud van het verhaal dat de tekening vertelt. Moet het grappig zijn, of kan het beter een serieuze ondertoon bevatten? Bij ieder boek is het weer anders. Wij zijn hier gericht op waarde toevoegen, ontstaan vanuit uw inhoud, thema en voorkeur.


cartoonillustraties gebruikt in boek

Wat wij voor u kunnen betekenen.

U heeft gekozen voor een cartoontekenaar bij uw boek. Wij kunnen luchtige licht-humoristische illustraties aan uw hoofdstukken toevoegen. Deze vrolijken het geheel op en vertellen iets over het onderwerp in enkele seconden.
Ze kunnen consistent terugkomen bij ieder hoofdstuk, of bij ieder belangrijk nieuw punt in het boek. Ze creëren een visueel ritme door het verhaal heen. Dit kan zeer aangenaam ogen en als adempauze dienen tussen de teksten door.

Een andere mogelijkheid is om komische cartoons te gebruiken. Deze dragen bij aan het onderwerp, door op een humoristische wijze duidelijkheid te geven. Het kan helpen een beschreven dilemma op satirische wijze te verluchten.

En dat is precies wat onze cartoons voor u doen. Een boek aantrekkelijker maken met illustraties. Het werk dat we maken is er om de aandacht te grijpen. Wij geven een introductie van de informatie en doen dat op een zeer entertainende wijze. We schudden de lezer wakker en betrekken hem of haar in het verhaal. Op een manier dat het aansluit bij de toon en onderwerp van het boek. Cartoon illustrator gezocht? U heeft er bij deze één gevonden!


Neem hier contact met ons op.