logo cartoon blanche

Tekenaar gezocht voor al uw drukwerk?

Als striptekenaar ontwikkelen we strips en cartoons bij uw inhoud.


striptekenaar voor drukwerk

We visualiseren de afbeeldingen bij uw tekst.

Tijdschriften, folders, kalenders, briefkaarten, banners. Als striptekenaar tekenen we cartoons en strips bij al uw projecten. Hieronder volgen zes veelvoorkomende mogelijkheden. Heeft u alvast een vraag of specifieke wens? Neem hier contact op.U zoekt een cartoontekenaar voor uw:


Magazine

striptekenaar magazine

Tekenaar gezocht voor uw magazine?

Is het magazine voor uw klanten? Of heeft u een personeelsblad voor uw medewerkers? Wij maken zowel externe als interne strips en cartoons voor uw magazine. De striptekeningen die wij voor u maken, kunnen een aantal handige voordelen bieden:


Humor als boodschapper.

Als iets fijn is om te lezen en ook tegelijktijdig een boodschap overbrengt, kan het een nuttige toevoeging aan uw magazine zijn. U kunt dus iets belangrijks vertellen en dit verpakken als een traktatie. Vaak zijn het de externe magazines die in mindere mate een duidelijke agenda verkondigen. De interne stripverhalen zijn meestal vanuit een duidelijke missie ontstaan. Beide vormen zijn zeer geschikt om een specifiek thema op een leuke manier te delen. Zolang er humor in voorkomt, is men ontvankelijker voor de onderliggende informatie.

Het volgende voorbeeld combineert een strippagina voor een extern magazine, met een commerciële boodschap:

striptekenaar tekent strippagina magazine

Terwijl het maandelijks terugkerend hoofdkarakter zijn normale gangetje gaat, worden de voordelen van de zonnepanelen uitgelicht.

De boodschap kan een product of dienst beschrijven, of een belangrijke mededeling doen. Dit kan handig zijn voor uw personeelsmagazine. Een relevant onderwerp wordt dan in de schijnwerpers gezet, verwerkt in het verhaal van de strip of cartoontekening.

Zolang er een balans blijft bestaan tussen grappen maken en tegelijk een nuttige boodschap delen, blijft het aangenaam leesbaar.


Uw bedrijf/thema in uw eigen unieke strip.

Een stripverhaal of cartoon hoeft niet alleen een verspreider van belangrijke informatie te wezen. Het kan ook een leuke afwisseling in uw blad zijn. Stripverhalen met dezelfde terugkerende karakters kunnen een geliefd item worden in uw magazine.

Ziet u de merchandise al van de lopende band afrollen? Mokken, sokken, hondenbrokken. Star Wars merchandise is er niets bij…

voorbeeld cartoon mascotte

Misschien loopt het niet zo’n vaart, maar wat u wel kunt bereiken is een stripverhaal laten terugkomen, die uw product of dienst op een leuke manier in de spotlight plaatst. Het hoofdkarakter kan uw bedrijfsmascotte worden. Die zichzelf in actuele situaties stort. Het biedt u de gelegenheid om op een leuke manier de voor u en uw collega’s herkenbare situaties te laten terugkomen.

Het wordt een humoristisch verhaal dat een strippagina vult, een stripstrook of een cartoon.


striptekening voorbeeld

Het gemak van beeldvertelling.

In ons digitale tijdperk van multimedia, is er een verschuiving van tekst naar steeds meer visualiseren. Het moet snel en gemakkelijk binnenkomen. Dankzij beeldvertelling is een belangrijke boodschap communiceren eenvoudig. Gelukkig maar, misschien hoort u tot de tekst lezende doelgroep, dit is echter een schaarse klasse. Als striptekenaar helpen we uw lezers in beeldtaal informatie gewillig te ontvangen.

striptekening project

Striptekenaar inzetten voor uw magazine? Wij helpen u graag verder met uw eigen strip of cartoon.Brochure

striptekenaar brochure

Tekenaar gezocht die uw brochure ondersteunt met het verbeelden van handige informatie?

Wij maken stripverhalen die uitleggen wat uw product of dienst zo interessant maakt. U kunt in het volgende item lezen of onze strippagina’s of cartoons voor u van waarde zijn.


Tijd om er een nee/ja-sticker op te plakken!

nee-ja-sticker

1. Is een stripverhaal of cartoon geschikt qua inhoud?

NEE: Het kan ongepast zijn om op een luchtige wijze informatie te verschaffen. Denk maar aan een uitvaartcentrum of advocatenkantoor.

JA: Serieuze inhoud mag beeldend worden ondersteund. Heeft u een tekstuele opsomming van nuttige informatie? Dit is de perfecte kandidaat om door de striptekenaar omgezet te worden in een beeldend verhaal. Wij helpen u te demonstreren, waarom het de moeite waard is om uw product of dienst te benutten. De strippagina of cartoon helpt op een leuke wijze snel informatie over te brengen.

stripverhaal brochure

2. Past het binnen de stijl van de brochure?

NEE: De brochure heeft een strikt chique huisstijl.

JA: De brochure ziet er stijlvol uit, maar het mag sympathiek en toegankelijk overkomen. Een duidelijke uitleg dankzij een strippagina of cartoon bereikt een bredere doelgroep.

3. Heeft de tekst wel beeld nodig?

NEE: De tekst maakt al duidelijk waar het over gaat. Herhaling van informatie verward alleen maar en neemt onnodige ruimte in.

JA: Beschrijf het niet alleen. Veel mensen scannen alleen vluchtig de titels bij een tekstblok. Laat ook zien hoe het werkt, een stripverhaal helpt hierbij. Als bovendien de interesse gewekt is door de afbeeldingen, is men sneller bereid de tekst te lezen.

4. Heeft uw brochure op maat gemaakte beeldtaal nodig?

NEE: De gebruikte foto’s en/of illustraties dragen al genoeg bij, aan het verspreiden van uw boodschap.

JA: De aanwezige foto’s en/of illustraties vertellen te weinig over uw product/dienst of zijn onvoldoende in aantal. Onze striptekenaar tekent cartoons of stripverhalen over specifiek wat uw product of dienst nou zo bijzonder maakt. Vaak schieten hier stockfoto’s tekort. Foto’s van het internet over uw vakgebied gaan over u, maar ook over al uw concurrenten. Wij tekenen liever een beeldverhaal, dat over alleen u en/of uw product of dienst in bijzonder gaat. Dat net even anders is dan de rest.

striptekenaar voor brochure

5. Wilt u meer weten wat mogelijk is?

JA: Wij helpen u graag verder!
Poster

tekenaar poster

Tekenaar gezocht voor uw poster? We ontwerpen designs bij zowel externe posters, gemaakt voor een specifieke doelgroep (Voor meer informatie neem hier contact met ons op). Evenals interne posters, die uw medewerkers kunnen wijzen op belangrijke informatie.

Elke cartoon kan in postervorm verspreid worden. Het is een vriendelijke manier om binnen uw bedrijf significante punten te delen met uw collega’s. Zoals in het volgende voorbeeld:

cartoontekenaar poster

De boodschap kan een product of dienst beschrijven, of een belangrijke mededeling doen. Dit kan handig zijn voor uw personeelsmagazine. Een relevant onderwerp wordt dan in de schijnwerpers gezet, verwerkt in het verhaal van de strip of cartoontekening.

Uw projectplan in postervorm.

Eén van de veelgebruikte interne mogelijkheden, is de infographic cartoon in postervorm. Dat ziet er als volgt uit:

infographic-cartoon

De meeste projectenplannen zijn op papier en in presentaties inhoudelijk interessant. Om ze verduidelijkend te laten zien, kan beeldtaal een krachtig hulpmiddel zijn. Nu is er de mogelijkheid om een gewone infographic of generieke foto’s toe te voegen, maar wij gaan graag een stapje verder voor u.

 • We laten het er origineel uitzien.


 • We helpen met het beter inzien van de belangrijke kernpunten.


 • We laten het proces ‘tot leven komen’.


 • Visueel ingestelde mensen nemen het beter op.


 • We maken het een stukje leuker!


 • En dan ontstaat er het volgende:

  cartoontekening poster

  Hang de poster in de werkruimte als reminder en inspirator. Op de koffieautomaat, door het gebouw heen etc. Het kan tevens digitaal worden ingezet op uw website of tijdens een presentatie.

  Wij van businesscartoons.nl hanteren een belangrijk uitgangspunt, die de kwaliteit van uw eindproduct waarborgt. Wij werken vanuit de inhoud, de tekening komt daarna pas. Onze striptekenaar tekent geen ‘stockcartoons’ die enigszins in de buurt komen, maar verbeeldt creatief de doelgerichte kernwaarden.

  Veelal luiden deze posters een aankomende werkmethode en/of projectdoel in. Uw beschreven visie komt zo tot leven!

  Vertel ons welk project u wilt laten verbeelden...
  Rapport

  cartoonist rapport


  Tekenaar gezocht die uw rapport visueel ondersteunt?


  cartoon rapport

  Cartoons helpen bij:


  1. Het uitlichten van belangrijke hoofdzaken in een cartoontekening.

  Cartoons dragen bij aan het (soms komisch) verduidelijken van situaties. Overdrijving is een komedietechniek die vaak in een oogwenk het probleem aanwijst.  2. Esthetische waarde.

  Als u een ruime hoeveelheid van uw tijd geïnvesteerd heeft in het vervaardigen van een rapport, dan mag de presentatievorm er welgemaakt uitzien. Een esthetisch toegankelijke cartoon is de kers op de taart.  3. Hoofdstukken/paragrafen opdelen

  en rustpauzes in de tekst invoegen. Dit doet een foto ook, een toegepaste cartoon kan echter tactisch inspelen op het (sub)onderwerp gaande. Een komisch relevante cartoon zorgt voor een adempauze tussendoor, zonder het hele verhaal te onderbreken.  4. Het opvrolijken van het geheel.

  Soms kan een lange beschrijving in een droog stuk tekst veranderen. Een cartoon als pitstop tussendoor, maakt het geheel wat vrolijker en luchtiger.  5. Cartoon als blikvanger en reminder.

  De kans is groot dat het rapport nog vaker zal terugkomen, tijdens bijvoorbeeld bijeenkomsten of soortgelijke projecten. De cartoons zijn multifunctioneel inzetbaar.

  cartoonvoorbeeld rapport

  Tekenaar gezocht bij uw project? Wij helpen u graag verder met uw eigen stripverhaal of cartoon.  Casusboek

  cartoontekenaar casusboek

  De striptekenaar licht praktijkvoorbeelden uit in een cartoontekening.


  cartoon casus

  Het voordeel van cartoons is, dat je een probleemstelling duidelijk kan laten zien. Vaak nog duidelijker dan de realiteit zelf. De komedie vergroot een kwestie, door met humor de vinger op de zere plek te leggen. Een soms pijnlijk probleem, wordt onder een gigantisch vergrootglas geplaatst. Je kunt er niet omheen. Een oplossing realiseren, lijkt nu een logische volgende stap.

  Dit kunnen maatschappelijke problemen zijn, waar u als (semi-)overheidsinstantie mee te maken heeft. Of (interne) bedrijfsgevallen, die deze manier van voorlichting en aandacht goed kunnen gebruiken.

  We verdiepen ons in uw praktische voorbeeldgevallen en putten hier onze inspiratie uit. De cartoons die hieruit voortkomen, kunt u laten terugkomen in uw drukwerk en online kanalen. Voor meer informatie
  neem hier contact met ons op. Voor meer info over de online mogelijkheden, ga naar: Cartoonist voor social media en websites.

  cartoon casusboek
  Voor het complete casusboek klik hier.  Boeken

  tekenaar boek

  Tekenen van cartoons in boeken is een geval apart.

  Het is een persoonlijk samenwerkingsverband.

  U heeft voor een lange tijd aan uw boek gewerkt. Voordat het naar de drukkerij gaat, overweegt u om cartoontekeningen te gebruiken ter illustratie. Wij maken cartoons naar wens, die uw boekinhoud ondersteunen en uitvergroten. We dragen bij aan het duidelijk maken van belangrijke punten en doen dit op een luchtige en komische wijze. U kunt het beste met ons in zee gaan, als u op zoek bent, naar een serie humoristische cartoons. We zorgen ervoor, dat deze striptekeningen een hoofdstuk of paragraaf van uw boek uitlichten.

  cartoonist boek

  Om een beeld te geven van de soort cartoons die u kunt verwachten, zal ik het boek ‘Zorgpooiers’ van Alieta Koekoek erbij nemen. Deze tekeningen geven een voorbeeld van de mogelijkheden. Wilt u meer weten over cartoons in uw boek, ga naar:
  boekillustraties. Voor al uw vragen neem hier contact met ons op.

  Zorgpooiers beschrijft de hedendaagse zorg als kapitalistisch bolwerk…

  illustratie in boek


  … waarin steeds meer mensen met minder goede bedoelingen van willen profiteren…

  tekenaar boek

  Tevens worden andere belangrijke onderwerpen in acht genomen...

  striptekenaar cartoons boek


  Het boek 'Zorgpooiers' is verkrijgbaar via: alieta.nl