logo cartoon blanche

Portfolio

Cartoonist voor al uw strips, cartoons en visualisaties.


klanten Cartoon Blanche

Striptekenaar die samenwerkt met overheid en het bedrijfsleven. Wij werken als striptekenaar bij uw bedrijfsprocessen of externe communicatiemiddelen.


Over de jaren heen hebben we met succes voor verschillende bedrijven gewerkt. Hieronder tonen wij u een greep uit onze collectie, die u een goed beeld geeft van onze stijl en diversiteit.
Als striptekenaar zetten wij ons in om uw projecten te verbeelden in een cartoon, stripverhaal of infographic. Wij verdiepen ons in uw bedrijf en passen de strip of cartoon aan, zodat deze perfect aansluit op wat u van ons verwacht. Laat u aangenaam verrassen. Striptekenaar is onze hobby en professionaliteit.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?
Neem hier contact met ons op.


werkwijze Cartoon Blanche

Een cartoonist inhuren bij uw product. Hoe gaan we te werk?


We maken kennis met u en bespreken graag persoonlijk met u door wat uw wensen zijn. Als we een goed beeld hebben van het project, beginnen we het creatieve proces.
We bedenken een concept en stijl erbij, die de inhoud het beste weet te verbeelden.

Cartoonist betekent hier het vakmanschap om een bepaald project of onderwerp uit te lichten. Dit doen wij door het uitleggen van complexe informatie in een heldere tekening. Aandacht te schenken aan een belangrijk onderwerp. De vinger op de zere plek te leggen op een humoristische manier. Wij zijn creatieve specialisten die beeldend verbanden leggen, perspectief bieden en de mogelijkheden van bedrijfsprocessen visueel in kaart brengen.

De vorm en stijl verruimen de inhoud.

Als cartoonist maken wij een vorm die het verhaal het beste weet te vertellen. De keuze wordt bepaald door uw voorkeur, het medium waarin het eindresultaat gepresenteerd wordt en wat het beste werkt voor de inhoud van het verhaal. De vorm kan bijvoorbeeld een infographic worden…

- Een infographic vertelt uw proces in een opeenvolging van beelden. Bij onze portfolio hierboven treft u enkele voorbeelden aan. Handig bij het snel en duidelijk informeren van projectprocessen.

- Als striptekenaar maken wij van uw projectprocessen een opeenvolging van verhalende beelden. De veelvoorkomend formaat is de paginastrip, die al een heel groot stuk inhoud kort maar krachtig kan communiceren.

- Cartoon Blanche zal niet zo heten als wij geen liefhebber van de cartoon zijn. Deze vorm van beeldvertelling is reuzehandig om een onderwerp in één enkel beeld snel en op een leuke manier te vertellen.

De tekenstijl wordt bepaald door het onderwerp zelf. Als striptekenaar beheersen we de stijl van fotorealisme tot minimalisme. Soms werken de simpelste karakters juist goed bij een complex onderwerp. Wij kunnen voor u uitzoeken wat het beste werkt.

U kijkt mee tijdens het proces.

We zouden geen striptekenaar zijn, als we niet in beeld vanaf de beginfase met u weten te communiceren. We zorgen ervoor dat het te presenteren idee in een duidelijke schets wordt voorgelegd. Tekenwerk moet gezien worden om het te begrijpen. We steken er met plezier een beetje extra tijd in, om u een conceptschets aan te bieden die een helder beeld geeft hoe het eindresultaat er uiteindelijk uit gaat zien.
We verwerken uw feedback en zorgen ervoor dat het volledig naar wens is, voordat we met de eindversie aan de slag gaan. Deze methode verhoogt het niveau en is waar Cartoon Blanche een hoop tevreden klanten aan overhoudt.

U kunt uw eindresultaat direct gebruiken.

U ontvangt uw strip, cartoon of infographic in een formaat dat per direct bruikbaar is bij uw project. Onder andere presentaties, websites en drukwerk. Welk formaat het ook is, wij zorgen ervoor dat u probleemloos uw eindresultaat overhandigd krijgt. Neem hier contact met ons op.