logo cartoon blanche

Cartoonist voor social media
en uw website.

Als geroutineerd cartoonist maken we uw eigen cartoon of stripverhaal voor social media of op uw website.


cartoonist voor uw social media

Wij maken cartoons/strips voor uw:

1. Nieuwsbrief - Cartoon/striptekening die belangrijke topics uitlicht.

2. Website - Cartoons die bezoekers direct informeren.

3. Interne communicatie - Cartoons/strips voor binnen uw bedrijf.

4. Social media - Deel uw eigen cartoon of stripverhaal.

Bent u op zoek naar één van deze mogelijkheden? Neem hier contact met ons op en wij helpen u verder:


Neem hier contact met ons op.

cartoonist voor uw nieuwsbrief

1. Cartoonist voor uw nieuwsbrief

Wij maken twee soorten stripverhalen/cartoons voor u:

De krantenstrip. Deze 3 plaatjes tellende strip hoeft niet over een lasagne etende kat te gaan die maandagsmorgens haat. De personages in uw strip beleven situaties betrekkend op uw dienst of product. Zo worden uw actualiteiten aan het licht gebracht. De doelgroep leest een leuk stripverhaal of een cartoon en wordt geïnformeerd over een belangrijk item van het moment. Het is een handige methode om gemakkelijk informatie te verspreiden op een leuke manier.

De aandachtstrekker bij een artikel.
Een beeld bij de tekst is het eerste waar de aandacht naartoe gaat. U kunt hier een foto gebruiken, cartoons gaan echter een stapje verder. Cartoons versimpelen beelden met tekeningen op een manier die je niet kunt fotograferen. En versterken de kern van de bijhorende tekst. Het kan sympathie bij de lezer opwekken, wat de kans op een terugkerende lezer vergroot. Een cartoon laat in één keer zien wat de situatie in de bijhorende tekst is. Het nodigt uw lezers uit verder te lezen. Betrek uw doelgroep op een leuke en afwisselende manier met een cartoon in uw nieuwsbrief.

Neem contact met ons op om u verder te helpen.


cartoonist voor uw website

2. Cartoonist voor uw website

Cartoon gebruiken op uw website, waarom?

Een cartoon is uniek. Een visueel eigen beeld bij uw website onderscheidt zich van uw concurrent. Een mogelijke afnemer bezoekt een aantal websites en maakt een keuze, afhankelijk van wat ze vaak even snel gezien hebben. Zorg er daarom voor dat u onthouden wordt met dit visueel ezelsbruggetje, dan weet uw klant u sneller terug te vinden en uw aanbod in oogopslag te observeren. Hiermee komen we bij het tweede punt:

Een cartoon is doelgericht. Een cartoon kan alles tekenen. En weglaten! Alleen het belangrijkste wordt afgebeeld en uitvergroot. Om snel duidelijk te maken waar het over gaat, heeft een cartoon een verre voorsprong op bijvoorbeeld een foto, laat staan tekst. Het laat gelijk zien wat u hen kunt bieden. Dit voorkomt dat klanten uw mogelijk perfect passend aanbod over het hoofd zien.

Een cartoon is persoonlijk. U kunt een tekenstijl laten maken die bij u past. Die het gevoel bij uw bedrijf en producten/diensten uitbeeldt. En om het een passend geheel te maken, zorgen we ervoor dat deze perfect aansluit op de huisstijl van uw website.

Een cartoon maakt uw website menselijker. Men zal zich eerder openstellen voor uw verkoop, wanneer uw website menselijk overkomt. Een cartoon maakt de ontmoeting tussen klant en website toegankelijker en vriendelijker. De informele, luchtige sfeer van de cartoon helpt met een stukje sympathie opwekken.

Een cartoon informeert razendsnel! Hoe snel klikt u een webpagina weg, als deze niet direct laat zien dat het aan uw zoekterm voldoet?

In een klik is iemand alweer op een andere webpagina, die van de concurrent. Dat is zonde, want met een eenvoudige oplossing is dit verholpen. Behalve een duidelijke titel, zijn het afbeeldingen die we als eerste scannen. Als het niet gelijk aan onze zoekwens voldoet, gaan we naar een andere pagina. En terecht, er is zoveel informatie op internet, dat we op hoge snelheid door het gepresenteerde materiaal scannen. Gelukkig kunt u bezoekers gelijk wijzen op wat u aanbiedt dankzij onze cartoontechniek. We maken cartoons die bij uw website aansluiten en klanten gelijk laten zien wat u ze kunt bieden. Zo hoeft u niet meer een mogelijke klant aan u voorbij te laten gaan naar de concurrent.

Neem contact met ons op om u verder te helpen.


cartoonist bij interne communicatie

3. Cartoonist bij uw interne communicatie

Als cartoonist werken wij regelmatig samen met bedrijven die op zoek zijn naar:
Een oplossing om moeilijke kwesties te communiceren. En mensen motiveren deel te nemen.


Moeilijke problemen communiceren. Cartoons maken complexe ideeën begrijpelijk. Heeft u ooit een foto van een procesmanagement gemaakt? Een werkproces is vaak complex te beschrijven, maar in een cartoon snel duidelijk te maken. Cartoons maken gebruik van visuele metaforen die ideeën snel en helder communiceren. Complexe ideeën worden in een cartoon overzichtelijk en beheersbaar. Bedrijfsprocessen in een cartooneske infographic kunnen hier bijvoorbeeld een ideale oplossing bieden.

Mensen stimuleren om deel te nemen. Het is niet gek dat werknemers tijdens een verplichte meeting niet altijd enthousiast zijn. Maar met een stukje sympathie opwekken, komt u al een heel eind. Tijdens de meeting kunt u werknemers met cartoons betrekken en een glimlach op hun gezicht toveren. Belangrijke informatie communiceren wordt hierdoor toegankelijker. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen, neem hier contact met ons op.

cartoon voor op social media


4. Cartoonist voor uw social media

De social media cartoon.
Deel uw eigen cartoon of stripverhaal! Social media pagina’s als Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn, zijn perfecte platformen om uw bedrijf onder de aandacht te brengen. Ze vormen een brug tussen de klant en uw bedrijf. De social media cartoon levert op een humoristische manier zichtbaarheid. Wij maken cartoons en stripverhalen voor social media die relevant, opvallend en gepast zijn.

Relevant. Vanuit uw bedrijf’s social media strategie ontwikkelen we de inhoud van de cartoon, de tekenstijl en het type humor. De cartoons gaan over uw product of dienst en worden afgestemd op uw publiek. Het is uw visitekaartje naar de klant.

Opvallend. Klanten komen u steeds vaker voor het eerst tegen via Google of social media. Uw aanwezigheid op Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram helpt uw bedrijf meer klanten binnen te halen. U concurreert in een digitale wereld met een oneindige hoeveelheid informatie. Een online publiek heeft weinig keus dan met een korte aandachtspanne door de informatie te scannen. Wij zijn er voor u om uw bedrijf op te laten vallen in deze informatieovervloed. We gebruiken beelden die doelgericht interessant en relevant zijn. Als cartoonist werken we met actualiteiten die op dat moment de aandacht grijpen. Tegelijk maken we gebruik van de mogelijkheid om uw nieuwe producten en diensten te laten zien.
We gebruiken in onze cartoons en stripverhalen een reclamestrategie, waarbij we met humor de aandacht trekken. Klanten associëren hierdoor goede gevoelens bij uw product/dienst, er ontstaat sympathie voor uw merk. U valt positief op, uw doelgroep wordt gelukkig van uw bedrijf en wordt erdoor aangetrokken.

Gepast. Als komedieschrijver voor uw bedrijf houden we rekening met de gepaste tolerantiegrens van uw doelgroep. Een misstap op social media is gauw gemaakt. Als u met ons samenwerkt maken we cartoons en strips voor u op social media die gedeeld worden, omdat men ze leuk vindt. We blijven binnen de gestelde grenzen, die we afstemmen op uw voorkeur en publiek.

Meer weten? Neem hier contact met ons op.