logo cartoon blanche

Cartoon laten maken voor uw presentatie?

Wij zetten uw projectinhoud om in doelgerichte cartoons. Dit kunnen losse plaatjes zijn, tot het volledig uittekenen van uw projectproces in een informationele cartoon.


cartoon laten maken presentatie

Visualisaties bij uw presentatie.

Uw presentatie krijgt er een visuele assistent bij. Die u helpt met een aantal punten die bijdragen aan een succesvolle presentatie. Dit zijn onder andere de aandacht van uw publiek grijpen, men overtuigen van uw standpunt, humor toevoegen aan uw presenteren, begrijpelijk maken van het materiaal, onthouden worden na uw presentatie en meer…

Cartoon laten maken voor uw presentatie?
Neem hier contact met ons op.


Waarom een cartoon laten maken door ons?

1. Een strategische opener. Een cartoon kan de ideale ijsbreker zijn. Bij gevoelige onderwerpen is een humoristische cartoon met een onderliggende waarheid, een goede manier om uw publiek te laten sympathiseren. Door een grap te maken, trekt u mensen naar u toe en zijn ze meer ontvankelijk voor uw ideeën. Een cartoon laten maken waarin de situatie wordt overdreven, of u zelf laat tekenen in een situatie als zelfspot, kan zeer effectief werken. Het maakt uw toeschouwers comfortabeler en draagt bij aan een goede verstandhouding. Een fijne positie om vanuit te gaan presenteren.

2. Het succes van uw projectdoel laten zien.Wij leggen uw projectproces visueel uit in een informationele cartoon. Een cartoon laten maken op deze wijze, stippelt een overzichtelijke visuele routekaart uit, die de weg naar het projectdoel in een oogopslag weergeeft. Dit is een veelgebruikte methode bij projectpresentaties. Een cartoon kan inspireren. Een beeld geven waar het project naartoe gaat. Het laat de waarde zien van de inzet die medewerkers leveren. Benieuwd naar een voorbeeld? Lees hier meer over informationele cartoons.

3. Humor in uw presentatie hoeft u zelf niet te bedenken. Iedereen die ervaring heeft met het spreken in het openbaar, weet hoe belangrijk humor is. U kunt humor benutten om een connectie met uw publiek te maken. Om ze zowel te entertainen als informeren. Als u met ons samenwerkt, maakt het niet meer uit of u van nature een grappenmaker bent of niet. De cartoons leveren u een garantie vooraf, om humor in te zetten tijdens uw presentatie.

4. Gemakkelijker communiceren. Inhoud overbrengen werkt het beste, wanneer uw narratief ondersteund wordt door beeld. U kunt uw punt versterken en verduidelijken. Een uitdagend onderdeel van een presentatie is, dat het onderwerp soms zo gespecialiseerd is binnen uw vakgebied, dat uw publiek het niet volledig begrijpt. Door ons een cartoon laten maken heeft als voordeel, dat complexe onderwerpen makkelijker te volgen zijn. Ze worden vereenvoudigd getekend, op een manier dat geen foto of tekst kan laten zien.

5. Veranderingen binnen het bedrijf minder eng maken. Als er interne wijzigingen plaatsvinden, kan dit intimiderend overkomen. Wij als gewoontedieren houden niet van veranderingen. Het kan moeilijk voor ons zijn, omdat we niet weten wat ons te wachten staat. Hierdoor bestaat er een kans dat het publiek zich afkeert en niet openstaat voor wat u probeert duidelijk te maken. Dit is niet handig tijdens een presentatie. Gelukkig is hier humor. We kunnen de situatie met humor verzachten en daarna duidelijk maken dat alles goed gaat komen. Binnen dit moment van toegenegenheid, heeft u de mogelijkheid om uw boodschap gemakkelijker over te brengen.

6. Zorg voor rust in uw presentatie. Met een cartoon beginnen per onderdeel, zorgt voor een systematische hoofdstukindeling. Cartoons benutten tijdens de verhaalvertelling, helpt met het creëren van ademruimte. Zowel voor het publiek, als voor uzelf. De aandachtsspanne van het publiek wordt minder snel uitgeput. Het geeft u de kans om uw gedachten op een rijtje te zetten en u voor te bereiden op het volgende onderdeel. Ondertussen komt de endorfine bij het lachende publiek vrij, die een gevoel van geluk opwekt. En dan bent u weer aan de beurt om verder te presenteren aan een nu nog ontvankelijker publiek.

7. Cartoon bieden de nodige entertainment. Het publiek neemt de moeite om een presentatie bij te wonen, ze verdienen daarom ook om af en toe te mogen lachen. Entertain uw publiek met een gepaste dosis humor, dan staan zij gemakkelijker open voor uw inhoud. Een cartoon kan uw presentatie net wat luchtiger maken. Wij maken unieke cartoons over uw project, die uw presentatie leuker en toegankelijker maken!

Neem hier contact met ons op.